Artroplastia șoldului, Protezarea șoldului - Dr. Gabriel Ștefănescu

Artroplastia soldului

Atunci cand se intampla acest lucru, articulatia se umfla, devine dureroasa si ingreuneaza activitatile zilnice. Artroplastia șoldului aceste situatii, este necesara inlocuirea articulatiei fie a soldului tratament pentru coxartrozafie a genunchiului tratament pentru gonartroza prin piese artificiale de o aceeasi forma endoproteza.

artroplastia șoldului ovo flex pareri

Aceste interventii chirurgicale poarta denumirea de artroplastie de sold artroplastia șoldului protezarea soldului si artroplastie de genunchi. Aceasta operatie este metoda standard pentru tratarea artrozelor aflate in stadii avansate, poliartritei reumatoide, necrozei avasculare si afectiunilor posttraumatice. In urma implantarii unei proteze de sold sau genunchi, pacientul constata o imbunatatire majora a calitatii vietii, prin eliminarea durerii si recastigarea mobilitatii articulatiei, putand sa-si reia un comportament activ: abilitatea de a merge, precum si capacitatea de a efectua activitatile zilnice obisnuite.

ARTROPLASTIA DE SOLD| CENTROKINETIC

Prima operatie de artroplastie de sold   protezarea soldului a fost realizata in de Dr. Austin Moore. Pe parcursul a sapte decenii tehnica chirurgicala, complexitatea implanturilor si materialele folosite au evoluat impresionant, astfel incat in zilele noastre artroplastia de sold este considerata ca operatia ortopedica cu cel mai mare grad de succes.

Pregatirea interventiei Inainte de interventia chirurgicala, artroplastia șoldului necesara examinarea completa a starii dvs. Va trebui sa efectuati diferite teste, cum ar fi: consult cardiologic, artroplastia șoldului, analize de laborator.

Lista completa a documentelor si analizelor medicale necesare la internare o gasiti pe site -ul nostru. Este bine sa-i comunicati mediculului ortoped ce medicamente luati in mod obisnuit. De asemenea, inainte de operatie este utila o evaluare stomatologica si o evaluare urologica, pentru a exclude prezenta unor infectii in organism.

ARTROPLASTIA DE SOLD

Anestezia Tipul de anestezie este decis de la caz la caz de medicul anestezist dupa evaluarea clinica si paraclinica a pacientului. Daca nu exista contraindicatii majore indeosebi patologia artroplastia șoldului se utilizeaza de rutina analgezia epidurala combinata cu anestezie generala. Analgezia epidurala este continuata zile postoperator pentru a combate durerea si pentru a permite mobilizarea precoce a pacientului. Avantajele acestui procedeu sunt: lipsa durerii fiind controlata 24 din 24 de ore ; mentinerea constanta a valorilor tensiunii arteriale; reducerea la minim a sangerarii; vindecarea rapida a plagii fara hematoame perilezionale; reducerea la minim a administrarii de analgezice; permite mobilizarea precoce, fara durere a membrului protezat la 2 ore postoperator ; reducerea la minim a efectelor secundare anestezice somnolenta, greata, varsaturi, distensie abdominala, pareza intestinala, glob vezical.

Artroplastia de hombro I Dr. Alentorn

Interventia chirurgicala Interventia chirurgicala se face sub anestezie si dureaza de obicei in medie 40 min; in timpul acesteia, sunt indepartate portiuni din os, impreuna cu cartilajul deteriorat, apoi acestea sunt inlocuite cu componentele protetice, din metal, plastic sau material ceramic. Medicul ortoped alege tipul de proteza adecvat pentru dvs.

Artroplastie totala de sold (protezarea soldului) | Spitalul Clinicco

Ingrijirea artroplastia șoldului Dupa operatie, veti ramane 1 zi in sectia de terapie intensiva, dupa care veti fi mutat inapoi in salonul dvs.

Dupa efectuarea operatiei, intreaga echipa de medici, de la anestezist la medicul specialist si la asistentele medicale si infirmiere se vor ocupa de ingrijirea dvs.

Închide Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.

In aceasta perioada, sunteti asistat pentru nevoile personale igiena, alimentare, etc. Proteze In clinica noastra, folosim implanturi de ultima generatie, marca Biotechni Franta si C2F Implants, realizate din materiale speciale biocompatibile, extrem de rezistente la stres si uzura.

Categories Tags Artroplastia soldului este o interventie chirurgicala care presupune inlocuirea articulatiei normale cu una artificiala, si aici ne referim atat la capul femurului cat si la cavitatea cotiloida apartinand osului bazinului. Este o interventie chirurgicala majora ce necesita indemanare din partea chirurgului ortoped si a intregii echipe medicale anestezist, balneofizioterapeut etc dar si cooperare si rabdare din partea pacientului si a familiei acestuia.

Fiecare produs este realizat in conditii tehnice exceptionale in facilitati certificate de organisme de certificare renumite.

Proteza totala de sold necimentata Asigura o fixare naturala mai durabila si este compusa dintr-o tija femurala, un cap femural si o cupa acetabulara. Tija femurala realizata din aliaj de titan prezinta o dubla acoperire a suprafetei: titan poros si hidroxiapatita, ambele contribuind la osteointegrarea rapida si eficace a implantului.

Capul femural asigura o alunecare cu un indice de frictiune scazut fata de elementele cupei acetabulare. Cupa este de asemenea confectionata din aliaj de titan si este acoperita artroplastia șoldului titan poros si hidroxiapatita pe intreaga suprafata ce intra in contact cu osul pentru a facilita osteointegrarea.

Elementele ce intra in miscare cuplul de artroplastia șoldului sunt confectionate din material ceramic special cu proprietati fizice deosebite. Suprafetele de contact sunt inalt polisate, frecarea este minima ceea ce conduce la o functionare fara uzura a protezei. Aceasta proteza este indicata in mod particular acelor pacienti cu displazie luxanta a soldului, morfologia implantului favorizand o rezolvare optima a displaziei.

Dubla acoperire — titan poros si hidroxiapatita permite o osteointegrare rapida si solida.

Protezarea șoldului - Dr. Gabriel Ștefănescu

Proteza totala de sold hibrid Aduce din avantajele unei proteze necimentate acelor pacienti la care o proteza necimentata nu are o indicatie ferma. Avand o tija autocentranta confectionata din titan si acoperita cu titan poros, aceasta proteza reprezinta o alternativa sigura si cu eficienta dovedita la proteza de sold clasica cimentata. Proteza totala de sold cimentata Aceasta proteza este indicata pacientilor la care osteointegrarea ulterioara poate fi deficitara, proteza fiind fixata prin cimentare intraoperatorie.

Cimentul asigura o repartitie echilibrata a fortelor dintre implant si os.

Artroplastie totală de șold cu proteză anatomică - protezarea anatomică a șoldului

Cimentarea intraoperatorie asigura o mobilizare precoce a pacientului si o recuperare rapida. Este o proteza modulara adaptabila oricarei morfologii anatomice, ce se fixeaza distal cu suruburi de zavorare. Spitalizare Durata spitalizarii este variabila de la un pacient la altul si de la un tip de proteza la altul; in general este cuprinsa intre 7 si 10 zile.

artroplastia șoldului artroza gradului 3 al articulației genunchiului

Pe durata spitalizarii, vi se vor administra medicamente pentru combaterea durerii, prevenirea infectiilor si a complicatiilor vasculare. De asemenea, sub supraveghere medicala, va trebui sa efectuati diferite exercitii de recuperare a articulatiei protezate, pentru reluarea mersului si a altor activitati.

Artroplastia soldului

Kinetoterapia va poate ajuta sa va recuperati mobilitatea articulatiei protezate si forta musculara. Pentru a afla mai multe detalii legate de afectiunea dvs, despre tratamentul recomandat sau tipul protezeicare vi se potriveste, nu ezitati sa ne contactati.

artroplastia șoldului supraîncălzire și dureri articulare

Află costurile acestei proceduri.

Citițiși