Boala artroza

boala artroza

In Romania peste 8 miloane de oameni sunt afectati de artroza la cel putin un segment articular, crescand alarmant numarul persoanelor cu varste cuprinse intre ani ce sufera de aceasta boala.

harta principalelor articulatii ale tarmurilor de pe glob arthrolon gel uk

Femile sunt de doua ori mai afectate de artroza decat boala artroza. Cele mai frecvente localizari ale bolii artrozice sunt la nivelul articulatiilor cel mai intens solicitate cum ar fi: genunchii gonartrozasoldurile coxartrozacoloana vertebrala spondilozaumerii si mainile.

Cireșe de la dureri articulare articulațiile doare după mâncare

Cauzele ce duc la aparitia acestei boli sunt multiple, printre cele mai importante fiind mostenirea genetica, factorii endocrinitraumatismele repetate,suprasolicitarea profesionala, obezitatea. Principala problema a pacientilor ce sufera de artroza este aceea ca acestia amana momentul prezentarii la un consult medical si ajung la medic in stadii avansate ale bolii cand posibilitatile terapeutice devin foarte limitate.

unguente pentru durere la picioare și articulații bursita cotului provoacă simptome și tratament

Incetinirea evolutiei si tratarea bolii artrozice presupune prezentarea pacientului inca din stadiile incipiente la medic, care in urma unui consult poate stabili un plan terapeutic, medicamentos, fizical si kinetic adaptat fiecarui pacient in parte, din care sa rezulte reducerea procesului de degradare articulara si implicit imbunatatirea calitatii vietii acestuia.

Citițiși