Osteoartrita definitie

osteoartrita definitie

Ce stare este cauzată de depunerea sărurilor de acid uric?

Osteoartrita Definiție Osteoartrita reprezintă o afectare a cartilajului care protejează și învelește suprafețele articulare.

Care este un alt nume pentru febra breakbone? Aflați ce știți despre boli, tulburări și multe altele. Cauza osteoartritei nu este complet înțeleasă, dar se crede că forțele biomecanice care pun stres pe articulații de exemplu, greutatea la purtare, anomalii posturale sau ortopedice sau leziunile care provoacă iritații cronice ale osului interacționează cu factori biochimici și genetici la osteoartrita.

pricinuind dureri articulare

Etapele incipiente ale afecțiunii se caracterizează prin modificări ale grosimii cartilajului, care la rândul lor sunt asociate cu un dezechilibru între defectarea cartilajului și reparații. Cartilajul devine în cele din urmă înmuiat și aspru. De-a lungul timpului, cartilajul se uzează, iarosul subcondral, lipsit de capacul său protector, încearcă să regenereze țesutul distrusrezultând o densitate osoasă crescută la locul deteriorării și o remodelare inegală a suprafeței articulației.

Se numesc excrescențe osoase groase pinteni se dezvoltă uneori.

medicamente pentru tratarea artritei gleznei

Articularea articulației devine dificilă. Aceste evoluții sunt agravate de o reducere a lichid sinovialcare acționează ca un osteoartrita definitie natural pentru articulații și amortizor. Encyclopædia Britannica, Inc. În funcție de locul și severitatea bolii, sunt utilizate diferite tratamente.

fractură de șold în tratamentul bătrâneții

Persoanele care prezintă simptome moderate pot fi tratate printr-o combinație dintre următoarele: medicamente analgezice calmante ale dureriiodihnă periodică, reducere a greutății, injecții cu corticosteroizi și terapie fizică sau exerciții fizice. Proceduri chirurgicale precumșold sau înlocuirea genunchiului sau articulația debridarea îndepărtarea țesutului nesănătos poate fi necesară pentru ameliorarea durerii mai severe și îmbunătățirea funcției articulare.

articulațiile falangei degetelor doare

Injecții ale unui lubrifiant pentru articulații constând din acidul hialuronico substanță care se găsește în mod normal în lichidul sinovial, poate ajuta la ameliorarea durerii și rigidității articulațiilor la unele persoane cu osteoartrita definitie.

Cercetătorii au investigat, de asemenea, potențialul terapeutic al nucleozidului purinic adenozinao substanță care se găsește în mod natural în celule și care a fost transformată într-un medicament de uz medical.

tratamentul cu unguent pentru artroză la încheietura mâinii

Studiile efectuate pe animale au arătat că reaprovizionarea nivelurilor de adenozină în articulațiile bolnave poate ajuta la creșterea cartilajului. Obțineți acces exclusiv la conținut din prima noastră ediție cu abonamentul dvs. Abonați-vă astăzi Related Posts.

Citițiși